Extractii dentare – sfaturi de la specialistii

Potrivit medicilor care fac extractii dentare din sector 4, uneori, necesitatea unei asemenea interventii poate sa nu vina singura. Ceea ce inseamna ca un dinte pierdut atrage dupa sine pierderea mai multor dinti. Unii pacienti considera ca un dinte cazut nu este o problema delicata, insa acestia nici nu realizeaza cat de importanta este pierderea unui singur dinte. Exista o relatia cauza-efect intre toti dintii unui adult. Pentru ca un adult ar trebui sa aiba 32 de dinti, pierderea unuia poate duce la pierderea mai multor dinti.

Ce inseamna pierderea unui dinte si ce sfaturi ofera specialistii in extractii dentare din sector 4

Pierderea unui dinte poate duce la pierderea altora, asa cum sustin specialistii clinicii Implantologiesector4.ro. Neinlocuit la timp cu un implant dentar, dintele pierdut poate sa provoace probleme ce afecteaza si alti dinti. Resorbtia osoasa este prima astfel de problema. Osul se retrage si dintii opusi incep sa isi schimbe pozitia, ceea ce duce la probleme gingivale grave si la pierderea altor dinti. Procesul nu este unul foarte rapid si poate dura cateva luni sau chiar ani, dar este extrem de important de avut in vedere.

Cu alte cuvinte, necesitatea unei extractii lasa un gol la nivelul arcadei dentare pe care o intrerupe, facand ca schimbarile produse de lipsa lui sa devina tot mai evidente. Migrarea dintilor poate duce la aparitia unor pungi gingivale greu de igienizat, care au drept urmare pierderea dintilor. In unele situatii rare, pierderea dintilor duce la modificari ale timbrului vocal si la leziuni la nivelul limbii.

Extractii dentare din sector 4 | implanturi dentare | Implantologiesector4.ro

extractii dentare din sector 4

Este foarte important de avut in vedere si faptul ca pierderea unui dinte sau a mai multor dinti poate cauza neregularitati de masticatie, cu un impact asupra sanatatii dintilor ramasi si asupra gingiilor, capului, gatului, maxilarului. O masticatie incorecta duce la pierderea altor dinti pe care se pune presiune.

In concluzie, specialistii in medicina dentara recomanda inlocuirea dintilor lipsa cu implanturi dentare necesare pentru a preveni pierderea mai multor dinti. In plus, implantul dentar este cea mai sigura solutie in acest sens si cea care are o durata de viata indelungata. Decizia extractiei dentare luata de medicul specialist stomatolog nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare pentru pacient, ci mai degraba un semnal de alarma ca trebuie sa aiba mai multa grija de dantura lui si sa mearga in mod regulat la dentist.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.