Idei indraznete pentru decorarea locuintei: albastru este noul negru

Decorarea locuintei este o sarcina extrem de placuta, insa, din pacate, necesita mult timp si multe drumuri pe la magazinele specializate. Designerii de decoratiuni interioare ii sfatuiesc pe doritori sa arunce un ochi peste noile tendinte astfel incat elementele achizitionate sa fie in trend.

Spre exemplu, din punct de vedere al culorilor, albastrul bleu este la mare cautare in ultimii ani. Adanc, foarte elegant si intim, aceasta nuanta s-a ridicat la rangul de culoare in voga, eliminand in general culorile negre si inchise. Poate fi inserat ca mici accente in toate camerele casei, printr-un covor in sufragerie, o vaza, sau chiar printr-un set de vesela atent aleasa.

Sfaturi practice pentru decorarea locuintei din punct de vedere cromatic

Albastrul bleumarin este atat de intens, de profund, proaspat si luminos, dar contemporan, motiv pentru care ajuta la conturarea unui decor modern si elegant. Spre exemplu, doritorii ar putea sa zugraveasca un perete al locuintei intr-o astfel de culoare. Un perete albastru bleumarin ajuta la crearea unui decor elegant si ultra contemporan intr-o camera prietenoasa asa cum este sufrageria. Pot fi adaugate si cateva obiecte decorative mici, vaze sau alte corpuri de iluminat pentru un plus de efect. Proprietarii ar trebui sa se joace putin cu contrastul si sa adauge un ton cald pe podea sau pe perete, altfel exista riscul de a se crea o senzatie apasatoare, aproape intunecata. Toate culorile se imbina perfect cu albastru bleumarin, de la galben mustar la verde, de migdala pana la piersic sau gri, asa ca doritorii ar trebui sa indrazneasca.

Nu trebuie uitate nici micile accente de culoare care arata incredibil, mai ales intr-un living cochet. Dens si stralucitor, albastru bleumarin aduce seninatate, prospetime si confera cu siguranta caracter livingului. Se pot alege obicete de decor precum pernele, vazele si de ce nu o canapea. Aceasta nuanta intruchipeaza o eleganta particulara si merge deosebit de bine in combinatie cu culorile naturale si tonurile calde. Amestecat cu materiale naturale, cum ar fi o masa din lemn brut sau un cos de rachita tesut, albastru bleu radiaza si aduce un aer rafinat incaperii.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.