Igiena buco-dentara deficitara: ce efecte are asupra sanatatii?

Impactul unui zambet frumos si stralucitor asupra raporturilor sociale este de necontestat. Ne place sa intalnim persoane cu o dantura perfecta si ne dorim cu totii sa transmitem aceasta imagine de sanatate si de bucurie care reflecta o dantura frumoasa. Insa cunoaste toata lumea impactul unei igiene buco-dentare deficitare asupra sanatatii generale? Este toata lumea constienta de faptul ca o dantura sanatoasa ne protejeaza de boli dintre care unele grave?

Atunci cand ingrijirile buco-dentare sunt neglijate nu doar dintii si gingiile au de suferit. Viata sociala si starea de sanatate generala au in egala masura de suferit. Insa care este legatura dintre dantura si problemele de sanatate? Gura contine un numar mare de bacterii, majoritatea dintre ele fiind benefice sanatattii. Cu toate acstea, chiar daca unele pot fi eliminate prin periaj, sunt responsabile de infectii si de boli parodontale atunci cand igiena este incompleta sau nepotrivita.

Care sunt efectele negative ale igiene buco-dentare deficitare?

O igiena dentara neglijata poate dezvolta rapid probleme cu gingiile si sa provoce gingivita, boli parodontale sau alte probleme de sanatate mai grave.

Diabetul. Pacientii diabetici prezinta un risc mai crescut de a dezvolta gingivita sau parodontita deoarece bacteriile prezente la suprafata dintilor se hranesc cu zahar pentru a se multiplica.

Boli cardiace. Pacientii cu obiceiuri de igiena dentara mai putin buna prezinta un risc mai ridicat de a fi victimele unor boli cardiovasculare si respiratorii. Acest lucru se datoreaza faptului ca infectiile gingivale si parodontale provoaca reactii inflamatorii cronice.

Nasterea prematura. In perioada sarcinii femeile sunt mai vulnerabile la bolile gingivale. Bacteriile care se infiltreaza in sistemul sanguin pot ajunge la pancreas, un organ care secreta un hormon care provoaca travaliul. Femeile insarcinate trebuie sa acorde o atentie speiala igienii buco-dentare pentru a evita nasterea prematura. Alte probleme pot fi declansate de o igiena precara, probeme precum tensiunea ridicata, colesterol au artrita.

Insa, toate aceste riscuri de a dezvolta bolile prezentate mai sus pot fi diminuate prin intermediul unei igiene dentare adecvate. Pentru a se evita toate aceste riscuri prezentate mai sus, o igiena buco-dentara este primordiala. Acum ca se cunoaste impactul unei igiene dentare potrivite asupra sanatatii corpului, igiena buco-dentara trebuie sa fie primordiala.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.