Motive pentru care un implant dentar este cea mai buna solutie pentru tine

Desi unii pacienti se sperie numai cand aud de implantul dentar, un dentist bun stie cum sa explice necesitatea luarii unei asemenea decizii. Implantul este un tratament nou, de calitate, pentru a reface unitatile dentare pierdute si pentru a obtine un aspect cat mai aproape de cel natural. Implantul dentar include un surub din titan ce se introduce in os si tine loc de radacina si o coroana.

 

Beneficiile si avantajele implanturilor dentare

In primul rand, un implant dentar este mult mai sigur, mai stabil si cu o garantie mai mare decat o lucrare protetica obisnuita. Implantul dentar elimina necesitatea tratarii dintilor invecinati si se simte exact ca si dintele natural. Pacientul va putea manca alimentele preferate, stima de sine va creste si frustrarile cauzate de pierderea dintelui nu vor mai exista.

Orice persoana adulta care nu sufera de boli grave poate opta pentru un implant dentar, deoarece desi este o operatiune invaziva, rezultatele sunt spectaculoase si pe termen lung. Un alt avantaj al implantului reprezinta masticatia care se va desfasura fara probleme, eliminarea temerii ca vor aparea in timp carii (implanturile nu se cariaza), biocompatibilitatea cu tesuturile vecine, eliminand riscul respingerii de catre organism sau producerii unor alergii neplacute.

Totodata, un implant dentar ingrijit corect va atrage dupa sine si o vorbire clara, corecta, un aspect placut, iar investitia initiala va merita din plin pentru ca rezista in timp, avand o rata de supravietuire de pana la 20 de ani, cu minim de intretinere la cabinetul cabinetstomatologicsector2.ro.

Exista asadar numeroase motive pentru care un implant dentar este o investitie necesara, contribind la redarea confortului fizic si psihic, inlaturand disconfortul socaterii si repunerii unei proteze dentare mobile, fiind acceptat de organism. Aceasta tehnica de inlocuire a dintilor cazuti si maselelor extrase este indicata tuturor persoanelor adulte fara probleme de sanatate care pun mare accent pe aspectul lor si pe confortul de zi cu zi.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.