Protejati dentitia celor mici inca de la inceput

In cazul dentitiei celor mici, un lucru important este acela de a proteja dintii inca de la apritia primilor molari. Pentru acest lucru, este esential ca parintii sa ii invete pe cei mici cateva deprinderi esentiale care mai tarziu se vor dovedi utile, precum utilizarea unei paste de dinti un cu un continut bogat in fluor, folosirea apei de gura si a atei dentare. Specialistii de la  Stomatologiecopiisector3.ro, cei care au grija de dintisorii copiilor din Bucuresti, recomanda printre altele si etansarea dentara pentru a furniza dintilor un strat suplimentar de protectie impotriva cariilor.

Cabinet stomatologic in sectorul 3 Bucuresti

Clinica de stomatologie pentru copii este dotata cu cea mai moderna aparatura de diagnosticare si tratare a problemeleor dentare in cazul copiilor. Cabinetul stomatologic pentru copii sectorul 3 va oferi intotdeauna micilor pacienti o grija aparte si vor ajuta sa aiba dinti frumosi si sanatosi la maturitate. In alta ordine de idie, invatati-va copiii sa se spele pe dinti in mod regulat si sa efectueze un periaj corespunzator in asa fel incat sa acopere toata cavitatea bucala. Incercati sa creati moduri interactive de periere a dintilor copiilor si sugerati-le sa foloseasca, sub supravegherea dumneavoastra, ata dentara. Incurajarea mentinerii unei rutine in ceea ce priveste spalatul periodic pe dinti se va dovedi ulterior un lucru esential si bine venit la maturitate.

Trebuie sa tineti cont de faptul ca in procesul dumneavoastra de initiere a celor mici in tainele igienizarii cavitatii bucale veti intalni unele obstacole majore care pot impiedica periajul sau mentinerea sanatatii orale. Aveti grija la sindromul “cariilor dintilor de sticla”. Pentru a evita aceasta problema des intalnita la cei mici, stergeti gingiile cu un tifon sau cu un prosop curat cu apa imediat dupa ce termina de mancat. Miscarea trebuie sa fie precauta dar ferma pentru a curate gingiile si a preveni apritia unor probleme.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.