Necesitatea, implicatiile si beneficiile extractiei dentare

Atunci cand dintii sunt stricati si pun in pericol sanatatea pacientului pentru ca reprezinta un punct de plecare pentru multiplele infectii in organism, atunci cand medicul stomatolog considera ca nu mai poate face nimic, se recomanda scoaterea dintelui sau a maselei. Aceasta operatiune are implicatii dar si beneficii si multiple solutii de rezolvare, cea preferata fiind implantul dentar Bucuresti care se poate realiza in clinica stomatologica din sectorul 4, http://implantologiesector4.ro/.

Cum se desfasoara extractia dentara

Raspunsul la aceasta intrebare este foarte simplu si direct. Extractia dentara este o operatiune simpla, deloc dureroasa, care are loc sub efectul anesteziei. Medicul ii face pacientului anestezie partiala, asteapta o perioada de timp pana ce anestezicul isi face efectul urmand ca apoi sa isi scoata instrumentele sterilizate si sa ii scoata dintele, maseaua sau restul in cauza.

Odata cu avansarea tehnologiei, aceasta interventie poate fi realizata fara traume, dureri post operatorii, tot ceea ce pacientul simte este o usoara jena dupa operatiune. Extractia dentara este recomandata in anumite circumstante, si anume atunci cand infectia dentara nu este tratabila, cand medicul ortodont recomanda aceasta procedura pentru a rearanja dintii ramasi, pentru a scoate un dinte foarte mobil sau al carui pereti coronari sunt distrusi.

Dupa efectuarea procedurii extractiei dentare, medicul dentist impreuna cu pacientul va lua cea mai buna decizie pentru viitor, fiindca locul nu poate ramane gol atat din punct de vedere estetic cat si al sanatatii. Masticatia este mult ingreunata din aceasta cauza iar acest lucru poate avea implicatii asupra sanatatii stomacului.

Implantul dentar este una din cele mai costisitoare dar preferate metode de inlocuire a dintelui scos, insa se poate face aceasta inlocuire si prin punti dentare, proteze detasabile sau scheletate, in functie de zona edentata. Extractia dentara este o operatiune necesara si deloc dureroasa sau cu implicatii negative.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.