Vara si sanatatea seniorilor

Vara este un timp pentru distractie si relaxare pentru majoritatea oamenilor, dar pentru persoanele in varsta, caldura si soarele pot fi periculoase daca nu se iau masurile de precautie adecvate. Iata cateva sfaturi utile pe care adultii in varsta, precum si ingrijitorii lor, le pot folosi pentru a se asigura ca au o vara distractiva si sigura.

Seniorii sunt mai predispusi la deshidratare decat persoanele mai tinere, deoarece pe masura imbatranirii, oamenii isi pierd capacitatea de a retine apa in corp. De asemenea, ei devin mai putin constienti de setea lor si au dificultati de adaptare la schimbarile de temperatura. Ingrijitorii varstinicilor ar trebui sa se asigure ca seniorii consuma suficienta apa, fructe si legume proaspete, astfel incat apa pierduta sa poata fi inlocuita in timp util, inainte de deshidratare.

Un aspect foarte important este acela de a comunica eficient cu medicul curant despre medicamentele din schema de tratament. Unele medicamente sunt mai putin eficiente daca sunt pastrate la temperaturi mai mari, iar ultimul lucru pe care cineva si-l doreste este ca starea medicala sa i se agraveze din cauza ineficientei medicatiei. Medicul sau citirea atenta a prospectului ar putea elucida misterul legat de temperatura de pastrare a medicamentelor.

Chiar si cresterile minore de temperatura pot afecta starea unui batran care se confrunta cu afectiuni medicale cronice. Acesta este un motiv bun de a lua toate masurile de siguranta care trebuie luate pentru a impiedica patrunderea razelor de soare in locuinta seniorilor.

Expunerea la lumina puternica a soarelui poate irita ochii si poate provoca alte daune suplimentare. Purtarea ochelarilor de soare ajuta la protectia impotriva razelor UV ce pot afecta ochii. Fiind o practica recomandata de medici, toti cei care obisnuiesc sa faca plimbari in timpul zile, ar trebui sa-si protejeze ochii in mod corespunzator.

Azil de batrani privat, servicii calitative si avantajoase ca pret | camin-pentru-bunici.ro

azil de batrani in Bucuresti

Vara este minunata pentru toata lumea, si oricine, indiferent de varsta, ar trebui sa profite de beneficiile pe care le aduce. Pentru a va sti batranii bine ingrijiti indiferent de anotimp, ar fi ideal sa-i integrati intr-un azil de batrani privat. Accesati https://camin-pentru-bunici.ro/ si veti afla o multime de detalii despre acest camin de batrani din Voluntari si Pipera!

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.