Atentie la medicamentele care pot ataca dintii

Stomatolog in Bucuresti

Sanatatea dintilor nu este influentata doar de alimentele pe care le consumam. In urma unor studii recente s-a constatat ca medicamentele pot influenta in mod negativ calitatea dintilor, din cauza scaderii nivelului de saliva secretata de glandele specializate.

Nu multe persoane stiu ca anumite medicamente pot afecta sanatatea dintilor, pentru ca inhiba secretia salivei si urmeaza tratamentele prescrise fara a isi pune vreo problema. Totusi este bine sa fim informati si sa cunoastem si efectele secundare pe care le pot provoca anumite substante.

Astfel, in lipsa unei cantitati corespunzatoare de saliva, oamenii percep un anumit tip de disconfort, dar pe care nu il pot defini si nu stiu cu ce sa il asocieze. Acest lucru are numeroase efecte negative, pentru ca pe langa faptul ca nu se poate realiza o digerare corecta a alimentelor, va disparea si bariera protectoare impotriva bacteriilor si a fungilor. De aceea, in acest caz suntem mai expusi infectiilor si afectiunilor stomatologice.

Uscarea gurii este provocata in special de substantele prescrise pentru tratarea afectiunilor neurologice, precum depresiile, epilepsia si senzatiile de anxietate, dar si a alergiilor si chiar a racelilor comune. De asemenea, tratamentele dermatologice si cele renale pot genera acelasi efect la nivelul cavitatii orale. Deshidratarea poate avea si cauze independente de urmarea unei medicatii recomandate si ea poate fi rezultatul consumului de alcool, al fumatului sau al exercitiilor fizice cu un grad de intensitate ridicat, care ori ne fac sa transpiram excesiv, ori conduc la o uscaciune a gurii locala. Acest simptom conduce si la alte tipuri de disconfort, de la senzatia accentuata de sete, la deshidratarea buzelor si la inflamatii ale limbii si pana la schimbari in perceptia gustului sau o respiratie neplacut mirositoare.

De aceea este important ca oamenii sa fie informati, sa isi cunoasca bine propriul organism si sa poata depista singuri aceste manifestari, astfel incat sa solicite ajutorul medicului specialist. Daca ne confruntam cu astfel de probleme putem apela pe de o parte la medicul care ne-a facut prescriptia medicala si pe de alta parte avem varianta consultarii unui stomatolog in Bucuresti.

Astfel, Velvet Dental este o clinica stomatologica in Bucuresti unde putem beneficia de cele mai bune servicii de specialitate, unde vom gasi raspunsul la orice probleme legate de sanatatea dentara. Site-ul http://velvetdental.ro este platform online datorita careia putem face cunostinta cu personalul si care ne ofera toate informatiile de care avem nevoie.

Leave a Comment

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.